Γεμιστή Χοιρινή Πανσέτα
Ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο πιάτο γεμιστής χοιρινής πανσέτας με χωριάτικο λουκάνικο, βερίκοκα και φινόκιο

Συστατικά
Για τη γεμιστή Πανσέτα
-
Χοιρινή Πανσέτα 1200 γρ
-
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ
-
Χωριάτικο λουκάνικο 400 γρ
-
Μαϊντανό 50 γρ
-
Μπαγιάτικο ψωμί με την κόρα 250 γρ
-
Αποξηραμένα Βερίκοκα 120 γρ
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Maple syrup 80 γρ
-
Ελαιόλαδο 50 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη γεμιστή Πανσέτα
Καθαρίζουμε την πανσέτα από τα περιττά λίπη και στη συνέχεια δίνουμε το επιθυμητό σχέδιο που θέλουμε.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λουκάνικο αφού πρώτα έχουμε βγάλει την εξωτερική μεμβράνηκαι τους κύβους του ψωμιού. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και αρωματίζουμε με το θυμάρι. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό.
Τοποθετούμε σε πλαστική μεμβράνη το χοιρινό, ανοίγουμε το κρέας και το γεμίζουμε με την γέμιση από άκρη σε άκρη. Ρολάρουμε, κλείνουμε και στο τέλος δένουμε.
Σε μπασίνα αναμειγνύουμε το σιρόπι μαζί με την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περνάμε με την βοήθεια ενός πινέλου το χοιρινό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για αρχή για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 170 και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε θερμοκρασία καρδιάς 145 βαθμούς.
Σε όλοι την διάρκεια του ψησίματος ανα τακτά διαστήματα πέρνα με το πινέλο το γλάσο του σιροπιού με την μουστάρδα.
Βγάζουμε και ξεκουράζουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά.