Menu
+

Προετοιμασία

  • Κοτόπουλο φιλέτο 900.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • Σπανάκι 120.0 γρ
  • Κρέμα τυρί 250.0 γρ
  • Παρμεζάνα 50.0 γρ
  • Μοτσαρέλα μπάλα 125.0 γρ
  • Αγκινάρα κονσέρβα (ολόκληρη) 170.0 γρ

Για την σάλτσα

  • Κρέμα 125.0 ml
  • Γάλα 125.0 ml
  1. Προετοιμασία

    Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά,και στη συνέχεια κάνουμε μια τομή στο στήθος ¾ με πολύ προσοχή να μην σχίσουμε το φιλέτο.
  2. Για τη γέμιση

    Μπλανσάρουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε από τα νερά του.

    Σε μπασίνα τοποθετούμε το σπανάκι, την αγκινάρα, τα τυριά με το σκόρδο και ομογενοποιούμε.

    Γεμίζουμε το στήθος με τη γέμιση (υπολογίζουμε 150γρ. γέμισης λαχανικών σε κάθε κομμάτι φιλεταρισμένου κοτόπουλου) και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες προσεχτικά.

    Σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές το φιλέτο και το βάζουμε στο φούρνο για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.

  3. Για την σάλτσα

    Βράζουμε την κρέμα με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε μέρος τις φάρσας. Δουλεύουμε με μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσας μας.

    Στο τέλος προσθέτουμε στην σάλτσα και το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.