Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι και την πιπεριά. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.  Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.

    Δίνουμε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα. Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για περίπου 20-30 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να γλασάρει.

    Παράλληλα, βγάζουμε από το φούρνο τις γλυκοπατάτες και με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε δύο, χωρίς να τις κόψουμε εντελώς σε δύο ξεχωριστά κομμάτια. Προσθέτουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη γραβιέρα. Γρατινάρουμε.