Menu
+

Για το Κέικ

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 11 γρ
  • Αυγά 3 τεμ.
  • Γάλα 60 γρ
  • Γραβιέρα 100 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαύρες Ελιές 120 γρ
  • Τομάτα 120 γρ
  • Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 10 γρ
  • Ελαιόλαδο 60 ml

Chef's Tip

  1. Για το Κέικ

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα. Προσθέτουμε της ελιές κομμένες καρέ την τομάτα και αρωματίζουμε με δεντρολίβανο. Σεμιζάρουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά.
  2. Chef's Tip

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινα φυλλώματα αρωματισμένα με Dressing Βαλσάμικο. Εναλλακτικά, συνοδεύουμεμε Σαλάτα με Κινόα, Τομάτα, Καρότο, Ελιές και Κάππαρη, Ψημένο Χαλούμι και Φακές.