+

Εκτέλεση

 1. Εκτέλεση

  60΄

  Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα και στη συνέχεια βάζουμε το κατσικάκι και το μοσχάρι και σοτάρουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο, τα καρότα, τον τραχανά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθούν.

  Σβήνουμεμε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη την σάλτσα τομάτας, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, βγάζουμε το ξύλο κανέλας, προσθέτουμε την μαντζουράνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και κρατάμε την γέμιση στην άκρη.

  Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. Στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και στρώνουμε άλλο φύλλο από πάνω. Στρώνουμε κάτω τα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.

  Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, κάνοντας την ίδια διαδικασία. Λαδώνουμε την πίτα από πάνω, την χαράσσουμε και την ψήνουμε στους 190C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να γίνει τραγανό.

  Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε και σερβίρουμε.

+