Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τα κολοκύθια

  • Κολοκύθι 12.0 τεμ.

Για τη γέμιση

Για το τελείωμα

  • Ζωμός από το μαγείρεμα 500.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Πράσο 1.0 τεμ.
  • Κουνουπίδι 120.0 γρ
  • Χυμός από λεμόνι 110.0 ml
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα κολοκύθια

    Επιλέγουμε κολοκύθια των 200 γρ. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος των κολοκυθιών, αφαιρούμε την ψίχα τους, τη βάζουμε σε ένα μπολ, την αλέθουμε και τη φυλάμε στην άκρη. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  2. Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ψίχα από το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειαστεί.
  3. Για το τελείωμα

    Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το ζωμό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε σε λωρίδες μόνο το λευκό μέρος του πράσου και χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι.  Σοτάρουμε το πράσο και το κουνουπίδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζωμό από τα κολοκύθια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, περνάμε το μείγμα από μπλέντερ και εταμίν, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και καρυκεύουμε με αλάτι. Εάν και εφόσον χρειαστεί, δένουμε με κορν φλάουρ.