Κολοκυθόσουπα Βελουτέ
Μια βελουτέ και κρεμώδης σούπα κολοκύθας που κλέβει την παράσταση στο μενού. Μαγική εμφάνιση αλλά και γεύση, υπέροχη βελούδινη υφή και καταπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα!

Συστατικά
Κολοκυθόσουπα Βελουτέ
−
+
€0.0
Για την Κολοκύθα
Κολοκύθα κίτρινη
/γρ
900.0 γρ
0%
Για τη Σούπα
Νερό
/l
2.0 l
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Λαχανικών σε Gel 800 gr
/γρ
50.0 γρ
0%

Ελαιόλαδο
/ml
100.0 ml
0%
Kόκκινα κρεμμύδια
/γρ
300.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
20.0 γρ
0%

Για το Τελείωμα
Σπόροι κολοκύθας
/γρ
40.0 γρ
0%
Γραβιέρα τριμμένη
/γρ
100.0 γρ
0%
/
Για την Κολοκύθα
-
Κολοκύθα κίτρινη 900.0 γρ
Για τη Σούπα
-
Νερό 2.0 l
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
-
Kόκκινα κρεμμύδια 300.0 γρ
Για το Τελείωμα
-
Σπόροι κολοκύθας 40.0 γρ
-
Γραβιέρα τριμμένη 100.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για την Κολοκύθα
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και καλύπτουμε το μισό με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. -
Για τη Σούπα
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και την πάστα σκόρδου στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα. Σιγοβράζουμε για περίπου 10’. Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. -
Για το Τελείωμα
Βάζουμε τη σούπα σε μπόλ και γαρνίρουμε με τους σπόρους κολοκύθας και την τριμμένη γραβιέρα.