Menu

Συστατικά

+

Για το κοτόπουλο

  • Κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

  • Νερό 1000.0 ml
  • Πορτοκάλι 1.0 τεμ.
  • λεμόνι 1.0 τεμ.
  • Φύλλα δάφνης 4.0 τεμ.
  • 1/2 Μάτσο μαϊντανός
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 10.0 τεμ.
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο 2.0 τεμ.
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά 1.0 τεμ.
  • Κόκκους Πιπέρι 10.0 τεμ.

Για το Chimichurri

  • Ελαιόλαδο 250.0 ml
  • Κόλιανδρος
  • 1/2 Μάτσο μαϊντανός
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Τσίλι σε σκόνη 5.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 60.0 γρ
  • Φρέσκια ρίγανη 10.0 γρ
  • Λευκό μπαλσάμικο 8.0 γρ
  • Εσαλότ 80.0 γρ

Μείγμα μπαχαρικών

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κοτόπουλο

    1 ολόκληρο κοτόπουλο (κομμένο στη μέση και χωρίς φτερούγες)

  2. Για τη μαρινάδα

    Τοποθετούμε στο νερό το πορτοκάλι και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα, το τσίλι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλάτι και δίνουμε μια βράση μέχρι να λιώσει το αλάτι. Αφαιρούμε από τη φωτιά να κρυώσει και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο για 24 ώρες.

  3. Για το Chimichurri

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. 

  4. Μείγμα μπαχαρικών

  5. Για το κοτόπουλο

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και το καλύπτουμε με το μείγμα των μπαχαρικών. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα και σερβίρουμε με τη σάλτσα Chimichurri.