Κοτόπουλο Ψητό με Σάλτσα Chimichurri
Ψητό κοτόπουλο συνδυασμένο με εσπεριδοειδή, σκόρδο, τσίλι και μυρωδικά!

Συστατικά
Κοτόπουλο Ψητό με Σάλτσα Chimichurri
−
+
€0.0
Για το κοτόπουλο
Κοτόπουλο
/γρ
0.0 γρ
0%
Για τη μαρινάδα
Νερό
/ml
1000.0 ml
0%
Πορτοκάλι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
λεμόνι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Φύλλα δάφνης
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
1/2 Μάτσο μαϊντανός
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
/τεμ.
10.0 τεμ.
0%
Κλωνάρια δενδρολίβανο
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Κόκκους Πιπέρι
/τεμ.
10.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Για το Chimichurri
Ελαιόλαδο
/ml
250.0 ml
0%
Κόλιανδρος
/γρ
0.0 γρ
0%
1/2 Μάτσο μαϊντανός
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
15.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
5.0 γρ
0%
Τσίλι σε σκόνη
/γρ
5.0 γρ
0%
Χυμός λεμονιού
/γρ
60.0 γρ
0%
Φρέσκια ρίγανη
/γρ
10.0 γρ
0%
Λευκό μπαλσάμικο
/γρ
8.0 γρ
0%
Εσαλότ
/γρ
80.0 γρ
0%
Μείγμα μπαχαρικών
Knorr Ζωμός με Γεύση Κότας σε Σκόνη 3,5 kg
/γρ
15.0 γρ
0%

Καπνιστή πάπρικα
/γρ
20.0 γρ
0%
Τσίλι σε σκόνη
/γρ
5.0 γρ
0%
Ρίγανη
/γρ
10.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
10.0 γρ
0%
/
Για το κοτόπουλο
-
Κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα
-
Νερό 1000.0 ml
-
Πορτοκάλι 1.0 τεμ.
-
λεμόνι 1.0 τεμ.
-
Φύλλα δάφνης 4.0 τεμ.
-
1/2 Μάτσο μαϊντανός
-
Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 10.0 τεμ.
-
Κλωνάρια δενδρολίβανο 2.0 τεμ.
-
Κόκκινη καυτερή πιπεριά 1.0 τεμ.
-
Κόκκους Πιπέρι 10.0 τεμ.
Για το Chimichurri
-
Ελαιόλαδο 250.0 ml
-
Κόλιανδρος
-
1/2 Μάτσο μαϊντανός
-
Αλάτι 5.0 γρ
-
Τσίλι σε σκόνη 5.0 γρ
-
Χυμός λεμονιού 60.0 γρ
-
Φρέσκια ρίγανη 10.0 γρ
-
Λευκό μπαλσάμικο 8.0 γρ
-
Εσαλότ 80.0 γρ
Μείγμα μπαχαρικών
-
Καπνιστή πάπρικα 20.0 γρ
-
Τσίλι σε σκόνη 5.0 γρ
-
Ρίγανη 10.0 γρ
-
Αλάτι 10.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το κοτόπουλο
1 ολόκληρο κοτόπουλο (κομμένο στη μέση και χωρίς φτερούγες)
-
Για τη μαρινάδα
Τοποθετούμε στο νερό το πορτοκάλι και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα, το τσίλι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλάτι και δίνουμε μια βράση μέχρι να λιώσει το αλάτι. Αφαιρούμε από τη φωτιά να κρυώσει και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο για 24 ώρες. -
Για το Chimichurri
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε.
-
Μείγμα μπαχαρικών
-
Για το κοτόπουλο
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και το καλύπτουμε με το μείγμα των μπαχαρικών. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα και σερβίρουμε με τη σάλτσα Chimichurri.