+

Εκτέλεση

Κρουτόν

  • Φέτες ψωμιού 4 τεμ.
  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 30-40 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν μαζί με τη ζάχαρη και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το τα φύλλα δάφνης και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ τελείως για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η σούπα μας. Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του για 1 λεπτό και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

  2. Κρουτόν

    Την ώρα που βράζει η σούπα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

    Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους 2Χ 2 εκ. με το μαχαίρι ή σε κύκλους με ένα στρογγυλό κουπάτ.

    Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε τα κομματάκια ψωμιού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

    Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν που έχουμε μόλις ψήσει στο φούρνο. Από πάνω ρίχνουμε φέτα τριμμένη και μπορούμε να ψήσουμε τα ψωμάκια με τη φέτα μαζί αν θέλουμε για να πάρει χρώμα και το τυρί.

+