Κροκέτα Μπακαλιάρου με Δροσερή Μαγιονέζα Aioli
Μία εναλλακτική συνταγή για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο! Αγαπημένες κροκέτες μπακαλιάρου με δροσερή νότα σάλτσας aioli!

Συστατικά
Κροκέτα Μπακαλιάρου με Δροσερή Μαγιονέζα Aioli
−
+
€2900.0
Προετοιμασία για τις κροκέτες
Μπακαλιάρος
/γρ
200.0 γρ
0%
Μάραθος
/γρ
5.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/γρ
30.0 γρ
0%
Φρέσκια ρίγανη
/γρ
3.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
15.0 γρ
0%

Knorr Νιφάδες Πατάτας 4 kg
/γρ
150.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Για την Aioli
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
3.0 γρ
0%

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ξύσμα από λάιμ
/ml
0.0 ml
0%
Για το πανάρισμα
Αυγό
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλεύρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πάνκο
/γρ
0.0 γρ
0%
Κορν φλέικς
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Προετοιμασία για τις κροκέτες
-
Μπακαλιάρος 200.0 γρ
-
Μάραθος 5.0 γρ
-
Κρεμμύδι 30.0 γρ
-
Φρέσκια ρίγανη 3.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την Aioli
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ξύσμα από λάιμ
Για το πανάρισμα
-
Αυγό
-
Αλεύρι
-
Πάνκο
-
Κορν φλέικς
Στάδια εκτέλεσης
-
Προετοιμασία για τις κροκέτες
Bράζουμε τον μπακαλιάρο σε νερό με γάλα και δαφνόφυλλο για να μην χάσει το λευκό χρώμα του - εάν το ψάρι είναι φρέσκο. Αν είναι παστό το ξαρμυρίζουμε πολύ καλά και απλά τo βράζουμε με δαφνόφυλλο, κόκκους πιπέρι και κοτσάνια μαϊντανού για να δώσουμε γεύση. Στη συνέχεια κρυώνουμε και ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε σε μπασίνα το ψάρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε, πλάθουμε και κρυώνουμε στο ψυγείο.Εναλλακτικά του πουρέ πατάτας Knorr, χρησιμοποιήστε 150 γρ. πατάτα βραστή. -
Για την Aioli
Ομογενοποιούμε τη μαγιονέζα με την πάστα σκόρδου και το πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα από το λάιμ. (εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε Μαγιονέζα Hellmann's Real) -
Για το πανάρισμα
Πανάρουμε αλλα ανγκλεζ (πρώτα αλεύρι & αυγό και μετά μείγμα Πάνκο με θρυμματισμένα Κορν Φλέικς ) δύο φορές. Μετά τηγανίζουμε. -
Συνοδευτικά
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτα τηγανιτή ή σαλάτα από ψητά παντζάρια με φινόκιο.