+

Για το Λουκάνικο

  • Χωριάτικο λουκάνικο γερμανικού τύπου 500 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Μέτριο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι
  • Νερό 500 ml
  • Ζάχαρη 10 γρ
  • Πάπρικα γλυκιά 5 γρ
  • Κύμινο 5 γρ
  • Κόλιανδρος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για το Λουκάνικο

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την αφυδατωμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και το κάρυ. Καρυκεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να πήξει, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ενδιάμεσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας παραπάνω από κάποιο υλικό. Ενώ βράζει η σάλτσα, χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο γκριλ. Τα κόβουμε σε λοξά κομμάτια 2-3 εκ., τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη πάπρικα.
+