+

Εκτέλεση

  • Λευκα μικρά φασόλια 350 γρ
  • Ελαιόλαδο 40 γρ
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια) 2 τεμ.
  • Καπνιστή πάπρικα 20 γρ
  • Κύμινο 5 γρ
  • Πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο 3 γρ
  • Ξύλο Κανέλας 1 τεμ.
  1. Εκτέλεση

    Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από το βράδυ (1 μέρος φασόλια 3 μέρη νερό) Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα στραγγισμένα φασόλια μαζί με το ζωμό, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδον και το σκόρδο. Αρωματίζουμε με το θυμάρι, το κύμινο, την κανέλα, την δάφνη και την πάπρικα. Δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε (μπορούμε να συνεχίσουμε το βράσιμο στο φούρνο στους 160 για 1 με 1 ½ ώρα. ). Ανακατεύουμε συχνά. Όταν τα φασόλια μας είναι μαλακά προσθέτουμε και το σαφράν και βράζουμε για αλλα περίπου 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τηγανιτό λουκάνικο.
+