+

Εκτέλεση

  • Κυδώνια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 1 kg
  • Ζάχαρη 1 kg
  • Κανέλα 10 γρ
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 40 γρ
  • Αρμπαρόριζα 1 τεμ.
  • Βανίλια 10 γρ
  1. Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καθαρισμένα κυδώνια, τα καλύπτουμε με νερό και τα φέρνουμε σε βράση. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά.
    Αποσύρουμε από την φωτιά, βγάζουμε τα κυδώνια και κρατάμε το νερό. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα κυδώνια.

    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κυδώνια. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και τη ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει η βράση ρίχνουμε και την αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα.
    Λίγο πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κανέλλα και την βανίλια.

+