+

Κρέας

  • Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 400 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό 1 τεμ.

Λαχανικά

Κολοκυθοανθοί

  • Άνθη κολοκυθιού 2 τεμ.
  1. Κρέας

    Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2'-3'.
  2. Λαχανικά

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και την σάλτσα τομάτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με ζωμό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζωμό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 10'. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.

  3. Κολοκυθοανθοί

    Κόβουμε και τηγανίζουμε τους ανθούς σε δυνατή φωτιά, τους κρατάμε σε απορροφητικό χαρτί και τους χρησιμοποιούμε για να ντεκοράρουμε το πιάτο μας.
+