+

Για το Κρέας

  • Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 400 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό 1 τεμ.

Για τα Λαχανικά

Για τους Κολοκυθοανθούς

  • Άνθη κολοκυθιού 2 τεμ.
  1. Για το Κρέας

    Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2'-3'.
  2. Για τα Λαχανικά

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τη σάλτσα τομάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με ζωμό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50', να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζωμό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 10'. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.

  3. Για τους Κολοκυθοανθούς

    Κόβουμε και τηγανίζουμε τους ανθούς σε δυνατή φωτιά, τους κρατάμε σε απορροφητικό χαρτί και τους χρησιμοποιούμε για να ντεκοράρουμε το πιάτο μας.
+