Menu

Συστατικά

+

Για τον vegan κιμά

Προετοιμασία για τα λαχανικά

  • Γλυκοπατάτα 1.0 τεμ.
  • Μελιτζάνα 1.0 τεμ.
  • Σπορέλαιο

Για την κρέμα τυριού

  • Γραβιέρα τριμμένη 200.0 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 300.0 γρ
  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 200.0 γρ
  • Μοσχοκάρυδο 2.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τον vegan κιμά

    Σε μια χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το The Vegetarian Butcher Raw Νomince, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα υπόλοιπα υλικά και μπαχαρικά. Βράζουμε για 20’ ρίχνοντας ελάχιστο ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ τοποθετούμε τον vegan κιμά και από πάνω τους κύβους γλυκοπατάτας και την τηγανητή μελιτζάνα.
  2. Προετοιμασία για τα λαχανικά

    Βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε καρέ τη γλυκοπατάτα. Κόβουμε σε χοντρό καρέ τη μελιτζάνα, την περνάμε από αλεύρι και την τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
  3. Για την κρέμα τυριού

    Για τη μους τυριού φέρνουμε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος μαζί με το κορν φλάουρ και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Τελευταία στιγμή, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τα τυριά και πολτοποιούμε με ένα μπίμερ. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε σιφόν σαντιγί μαζί με 2 αμπούλες. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα πάνω από τον κιμά και τα λαχανικά και τα καλύπτουμε. Για το ντεκόρ του πιάτου παρασκευάζουμε τσιπς παρμεζάνας με 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη πολύ καλά, την οποία ψήνουμε πάνω σε σιλ-πατ για 8’-10’ στους 160°C.
    Προτείνουμε χρήση γραβιέρας  24μηνης ωρίμανσης.Σημείωση: Χρειαζόμαστε 1 σιφόν σαντιγί για τη συνταγή