Μπολονέζ Λαχανικών
Μια γευστική και ιδιαίτερη μπολονέζ για τους λάτρεις των λαχανικών.

Συστατικά
Για την σάλτσα
-
Ελαιόλαδο 50 ml
-
Καρότο 80 γρ
-
Σέλερι ψιλοκομμένο 80 γρ
-
Κρεμμύδι 100 γρ
-
Αφυδατωμένα μανιτάρια πορτσίνι 20 γρ
-
Ημίγλυκο κόκκινο κρασί 100 ml
-
Δαφνόφυλλα 2 τεμ.
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Φακές βραστές ή φαγόπυρο 50 γρ
Για τα ζυμαρικά
-
Σπαγγέτι 500 γρ
Παρουσίαση
-
Μαϊντανός
-
Τυρί φυτικό (εάν και εφόσον ζητηθεί )
Στάδια εκτέλεσης
-
Για την σάλτσα
15 Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πολύ μικρό καρέ. Σοτάρουμε το σέλερι σε ελαιόλαδο με το δεντρολίβανο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, (τα οποία τα έχουμε ενυδατώσει σε ζεστό νερό και 20 ml από το κρασί μας) σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό από τα μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε την αφυδατωμένη τομάτα (εφόσον πρώτα την έχουμε ενυδατώσει με 250 ml νερό) και το ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και την δάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε την φακή ή το φαγόπυρο. -
Για τα ζυμαρικά
Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά τα κρυώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο. -
Παρουσίαση
Περνάμε από τηγάνι την σάλτσα με τα ζεστά μακαρόνια. Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, και ένα και εφόσον ζητηθεί με φυτικό τυρί ψιλοκομμένο.