Menu
+

Για την σάλτσα

  • Ελαιόλαδο 50.0 ml
  • Καρότο 80.0 γρ
  • Σέλερι ψιλοκομμένο 80.0 γρ
  • Κρεμμύδι 100.0 γρ
  • Αφυδατωμένα μανιτάρια πορτσίνι 20.0 γρ
  • Ημίγλυκο κόκκινο κρασί 100.0 ml
  • Δαφνόφυλλα 2.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φακές βραστές ή φαγόπυρο 50.0 γρ

Για τα ζυμαρικά

  • Σπαγγέτι 500.0 γρ

Παρουσίαση

  • Μαϊντανός
  • Τυρί φυτικό (εάν και εφόσον ζητηθεί )
  1. Για την σάλτσα

    15 Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πολύ μικρό καρέ.Σοτάρουμε το σέλερι σε ελαιόλαδο με το δεντρολίβανο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, (τα οποία τα έχουμε ενυδατώσει σε ζεστό νερό και 20 ml από το κρασί μας) σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό από τα μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε την αφυδατωμένη τομάτα (εφόσον πρώτα την έχουμε ενυδατώσει με 250 ml νερό) και το ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και την δάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε την φακή ή το φαγόπυρο.
  2. Για τα ζυμαρικά

    Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά τα κρυώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
  3. Παρουσίαση

    Περνάμε από τηγάνι την σάλτσα με τα ζεστά μακαρόνια. Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, και ένα και εφόσον ζητηθεί με φυτικό τυρί ψιλοκομμένο.