Menu
+

Για τους Κεφτέδες

  • Μοσχαρίσιος κιμάς (από ελιά) 500.0 γρ
  • Χοιρινά λουκάνικα με πράσο (αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό) 200.0 γρ
  • Ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 1.0 τεμ.
  • Ψωμί, μουλιασμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο 100.0 γρ
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 10.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 30.0 ml
  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Λευκό ξύδι 10.0 ml
  • Σταφίδες 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για τη Σάλτσα

  • Κρεμμύδια ξερά, καρέ 100.0 γρ
  • Κολοκύθι καρέ 70.0 γρ
  • Μανιτάρι, καρέ 80.0 γρ
  • Τομάτες κομμένες καρέ 150.0 γρ
  • Φρέσκο θυμάρι και φασκόμηλο
  • Κόκκινο κρασί 50.0 ml
  • Knorr Βάση Σάλτσα Τομάτας 10 kg 500.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λευκή ζάχαρη 15.0 γρ
  • Παπαρδέλες 500.0 γρ
  • Μαργαρίνη 40.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 15.0 ml
  • Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg 100.0 γρ

Για το Σερβίρισμα

  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 100.0 γρ
  1. Για τους Κεφτέδες

    Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τους δίνουμε το σχήμα καρυδιού. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Για τη Σάλτσα

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κολοκύθι, το μανιτάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη φρέσκια τομάτα μαζί με την αφυδατωμένη σάλτσα τομάτας.

    Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτουμε το θυμάρι και το φασκόμηλο μαζί με τη Σάλτσα Σόγιας και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για 30 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Βγάζουμε τα κεφτεδάκια με προσοχή και δένουμε την σάλτσα.

  3. Για το Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με τις παπαρδέλες με τριμμένη παρμεζάνα.