+

Για τον ζωμό

Για το πικάντικο κουρκούτι

  • Νερό 400 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • Μπύρα 330 ml
  • Αυγό 1 τεμ.
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Mπέικιν πάουντερ

Για τις πατάτες

  • Πατάτα 1.7 kg

Για τον πουρέ γιαουρτιού με αρακά

  • Κατεψυγμένος αρακάς 525 γρ
  • Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 175 ml
  • Νιφάδες τσίλι 2 γρ

Για το τηγανιτό ψάρι

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ
  1. Για τον ζωμό

    Βάζουμε το ζωμό μέσα στο βρασμένο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι έχει καθαριστεί και το έχετε κόψει σε κομμάτια των 150 γρ.
  2. Για το πικάντικο κουρκούτι

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Για τις πατάτες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Τις αφήνουμε σε κρύο νερό για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Τοποθετούμε τις πατάτες στην φριτέζα για 5 λεπτά στους 120 °C, αφαιρούμε και στραγγίζουμε. Όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα τις βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά στους 180 °C μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Για τον πουρέ γιαουρτιού με αρακά

    Βάζουμε τα μπιζέλια στο βραστό απόθεμα λαχανικών για 1 λεπτό. Τα αποστραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στην άκρη.

    Βάζουμε τα μπιζέλια, το γιαούρτι, τις νιφάδες τσίλι και 90mls από το απόθεμα λαχανικών σε έναν μπλέντερ και τα χτυπάμε στο blender μέχρι να αποκτήσουν την υφή πολτού. Κρατάμε το μείγμα ζεστό μέχρι να χρειαστεί.

  5. Για το τηγανιτό ψάρι

    Βάζουμε το υπόλοιπο από το αλεύρι σε ένα δίσκο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα επικαλύπτουμε ομοιόμορφα. Παίρνουμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου και το επικαλύπτουμε με το κουρκούτι. Τοποθετούμε απαλά τον μπακαλιάρο μέσα στη φριτέζα στους 180 ° C προσέχοντας να μην απλωθεί το κουρκούτι και κολλήσουν. Αφαιρούμε το ψάρι από την φριτέζα και το βάζουμε σε μια συρμάτινη σχάρα και κατόπιν σερβίρουμε αμέσως.
  6. Για το σερβίρισμα

    Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο και τον πουρέ σε ένα πιάτο βάζοντας στην άκρη του πιάτου πατάτες και λίγη σαλάτα.
+