+

Για το ζωμό

Για το πικάντικο κουρκούτι

  • Νερό 400 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
  • Μπύρα 330 ml
  • Αυγό 1 τεμ.
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Mπέικιν πάουντερ

Για τις πατάτες

  • Πατάτα 1.7 kg

Για τον πουρέ γιαουρτιού με αρακά

  • Κατεψυγμένος αρακάς 525 γρ
  • Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 175 ml
  • Νιφάδες τσίλι 2 γρ
  1. Για το ζωμό

    Βάζουμε το ζωμό μέσα στο βρασμένο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βεβαιώσου, ότι το ψάρι έχει καθαριστεί και το έχεις κόψει σε κομμάτια των 150 γρ.
  2. Για το πικάντικο κουρκούτι

    Ανακατεύουμε το νερό, τοαλεύρι, την πάστα τσίλι, την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικον πάουντερ,μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Για τις πατάτες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τις αφήνουμε σε κρύο νερό για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Τοποθετούμε τις πατάτες στη φριτέζα για 5 λεπτά στους 120 °C, αφαιρούμε και στραγγίζουμε. Όταν είναι έτοιμες για σερβίρισμα τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C, μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Για τον πουρέ γιαουρτιού με αρακά

    Βάζουμε τα μπιζέλια στο βρασμένο απόθεμα λαχανικών για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τααφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε τα μπιζέλια, το γιαούρτι, τις νιφάδες τσίλι και 90ml από το απόθεμα λαχανικών σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουν την υφή πολτού. Κρατάμε το μείγμα ζεστό, μέχρι να χρειαστεί.
  5. Για το τηγανιτό ψάρι

    Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα δίσκο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα επικαλύπτουμε ομοιόμορφα. Παίρνουμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου και το επικαλύπτουμε με το κουρκούτι. Τοποθετούμε απαλά τον μπακαλιάρο μέσα στη φριτέζα στους 180 ° C προσέχοντας να μην απλωθεί το κουρκούτι και κολλήσουν. Αφαιρούμε το ψάρι από τη φριτέζα, το βάζουμε σε μια συρμάτινη σχάρα και σερβίρουμε αμέσως.
  6. Για το σερβίρισμα

    Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο και τον πουρέ σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με πατάτες και λίγη σαλάτα.
+