+

Για το ριζότο

Για το Τελείωμα

  • Παρμεζάνα 50 γρ
  • Τυρί ρικότα 25 γρ
  • Σχοινόπρασο 20 γρ
  • Φρέσκα κρεμμύδια 30 γρ
  • Κουκιά 200 γρ
  • Κατεψυγμένος αρακάς 200 γρ
  1. Για το ριζότο

    Φέρνουμε το νερό σε βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το gel ανακατεύουμε, μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα εσαλοτ και το σκόρδο, σοτάρουμε στη μισή ποσότητα του βουτύρου για 3-4 λεπτά. Στη ποσότητα.

    Προσθέτουμε το ρύζι στα κρεμμύδια και βάζουμε μια κουταλιά από το ζεστό ζωμό, καρυκεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το μείγμα να φαίνεται ελαφρώς «λασπωμένο» και όχι ξηρό. Μπορεί να μην χρειαστούμε όλο το ζωμό. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν θα έχει μαλακώσει και θα έχει μαγειρεύεται όταν απλώς μαλακώσει.

  2. Για το Τελείωμα

    Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τα μπιζέλια, τα κουκιά, την παρμεζάνα, την ρικότα και το τελευταίο από το βούτυρο και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Βλέπουμε αν χρειαζόμαστε και άλλα καρυκεύματα και αφήνουμε το ριζότο να ξεκουραστεί για ένα λεπτό με δύο λεπτά. Ακριβώς λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
+