+

Ζωμός Σούπας

Για το τελείωμα

  1. Ζωμός Σούπας

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια μας.

    Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πάστα σκόρδου. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε να καραμελώσουν λίγο τα κρεμμύδια μας βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη.

    Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα με τον ζωμό μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα δενδρολίβανα που είχαμε βάλει νωρίτερα.

    Χτυπάμε την σούπα με ένα μίξερ προσθέτοντας λίγη λίγη την ποσότητα ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

    Αν την θέλουμε πιο αραιή όση ώρα την χτυπάμε προσθέτουμε και λίγο νερό μέσα και μόλις

    είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Για το τελείωμα

    Σε περίπτωση που θέλουμε να ντεκοράρουμε την σούπα μας, σοτάρουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα σβήνουμε με κονιάκ. Αρωματίζουμε με θυμάρι και ελάχιστο σκόρδο.
+