+

Για το ζωμό τομάτας

  • Νερό 2 l
  • Αλάτι 1 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 γρ
  • Ζάχαρη 15 γρ
  • Πελτέ τομάτας 15 γρ
  • Ασπρομανίταρα σε φετάκια 6 τεμ.
  • Ψιλοκομμένο κλωνάρι σέλερι 1 τεμ.
  • Πράσο ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Καρότο ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο 1 τεμ.
  • Ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 6 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50 γρ

Για το γαρνίρισμα

  1. Για το ζωμό τομάτας

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε το ζωμό, τις φρέσκες και αφυδατωμένες τομάτες, καρυκεύουμε με αλάτι και ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα σιγοβράζοντας για περίπου μισή ώρα.

    Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

  2. Για το γαρνίρισμα

    Ντεκοράρουμε το πιάτο με ψημένη μπρουσκέτα με φρέσκια τομάτα και βασιλικό.Για extra γευση γαρνίρουμε κάθε πιάτο με ένα κενέλ από το μίγμα γιαουρτιού, κρέμα τυρί και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
+