Φιλέτο Λαβράκι με Σάλτσα Γαρίδας και Οστρακοειδή
Μια συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι με λαβράκι, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ω-3.

Συστατικά
Φιλέτο Λαβράκι με Σάλτσα Γαρίδας και Οστρακοειδή
−
+
€0.0
Για τη Σάλτσα Γαρίδας
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
4.0 γρ
0%

Κόκκινο τσίλι
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Βολβός μάραθου
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ματσάκι βασιλικό
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ψιλοκομμένη τομάτα
/γρ
400.0 γρ
0%
Λευκό ξηρό κρασί
/ml
150.0 ml
0%
Γαρίδες
/τεμ.
8.0 τεμ.
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Βονγκολε
/γρ
0.0 γρ
0%
Γυαλιστερές
/τεμ.
8.0 τεμ.
0%
Μύδια
/τεμ.
8.0 τεμ.
0%
Νερό
/ml
750.0 ml
0%
Knorr Υγρός Ζωμός Τελειώματος Οστρακοειδή 1 lt
/ml
20.0 ml
0%

Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
20.0 γρ
0%

Για τα Λαβράκια
Φιλέτα λαβράκι 140 γρ περίπου
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
/
Για τη Σάλτσα Γαρίδας
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
-
Κόκκινο τσίλι
-
Βολβός μάραθου 1.0 τεμ.
-
Ματσάκι βασιλικό 1.0 τεμ.
-
Ψιλοκομμένη τομάτα 400.0 γρ
-
Λευκό ξηρό κρασί 150.0 ml
-
Γαρίδες 8.0 τεμ.
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Βονγκολε
-
Γυαλιστερές 8.0 τεμ.
-
Μύδια 8.0 τεμ.
-
Νερό 750.0 ml
Για τα Λαβράκια
-
Φιλέτα λαβράκι 140 γρ περίπου 4.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Σάλτσα Γαρίδας
Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το σκόρδο, το μάραθο και το τσίλι, μέχρι να μαλακώσουν.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις τομάτες, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα όστρακα, σβήνουμε με τον ύγρο ζωμό τελειώματος οστρακοείδων ,το ζωμό κοτόπουλο,καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα.
-
Για τα Λαβράκια
Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα λαβράκια, μέχρι να αποκτήσουμε τραγανή κρούστα. -
Για το Τελείωμα
Σερβίρουμε τα ψάρι με την σάλτσα γαρίδας με όστρακα και ντεκοράρουμε με ταφύλλα βασιλικού.
Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε με Ταμπουλέ από Κους-Κους με Καρότα και Κολοκύθια.