Menu

Συστατικά

+

Για τη Σάλτσα Γαρίδας

Για τα Λαβράκια

  • Φιλέτα λαβράκι 140 γρ περίπου 4.0 τεμ.

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη Σάλτσα Γαρίδας

    Σοτάρουμε με ελαιόλαδο το σκόρδο, το μάραθο και το τσίλι, μέχρι να μαλακώσουν.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τις τομάτες, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα όστρακα, σβήνουμε με τον ύγρο ζωμό τελειώματος οστρακοείδων ,το ζωμό κοτόπουλο,καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα.

  2. Για τα Λαβράκια

    Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα λαβράκια, μέχρι να αποκτήσουμε τραγανή κρούστα.
  3. Για το Τελείωμα

    Σερβίρουμε τα ψάρι με την σάλτσα γαρίδας με όστρακα και ντεκοράρουμε με ταφύλλα βασιλικού.

    Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε με Ταμπουλέ από Κους-Κους με Καρότα και Κολοκύθια.