Menu
+

Εκτέλεση

  • Χοιρινές μπριζόλες 3.0 τεμ.
  • Κύμινο 3.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40.0 γρ
  • Βούτυρο 40.0 γρ
  • Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Κόκκινα σταφύλια 200.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    Καρυκεύουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και 3 γρ θυμάρι, και στη συνέχεια πανάρουμε με το αλεύρι.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα σταφύλια (προτιμάμε σταφύλια χωρίς κουκούτσια). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με ξεσκεπασμένο τηγάνι και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα σταφύλια, για περίπου 4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα και 5 γρ θυμάρι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 1 λεπτό.

    Επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι με τα σταφύλια και το κρεμμύδι και σερβίρουμε.