Χταπόδι με Μάραθα και Αγκινάρες
Γευστικό, νηστίσιμο χταπόδι με αγκινάρες και μάραθο, ένα πιάτο που μυρίζει άνοιξη!

Συστατικά
Χταπόδι με Μάραθα και Αγκινάρες
−
+
€18.15
Εκτέλεση
Χταπόδι
/γρ
1500.0 γρ
0%
Μάραθος
/γρ
1.0 γρ
0%
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Αγκινάρες
/γρ
300.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Τομάτας 10kg
/γρ
200.0 γρ
0%

Κόκκινο ξηρό κρασί
/ml
200.0 ml
0%
Ελαιόλαδο
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Λαχανικών σε Gel 800 gr
/γρ
15.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Χταπόδι 1500.0 γρ
-
Μάραθος 1.0 γρ
-
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
-
Αγκινάρες 300.0 γρ
-
Κόκκινο ξηρό κρασί 200.0 ml
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μάραθα σε μεγάλα κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το μάραθο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο, το μάτσο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και 400 ml ζωμό λαχανικών (15γρ. ζωμός σε 500ml νερό), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά́ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το μάραθο και τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά́, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό.Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.