Menu

Συστατικά

+

Για την άλμη

  • Νερό 1.0 l
  • Αλάτι 50.0 γρ

Εκτέλεση

  • Ψαρονέφρι 400.0 γρ
  • Σκελίδα σκόρδο 1.0 τεμ.
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 1.0 τεμ.
  • κλωνάρια Μαϊντανό 4.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο

Για το ratatouille

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για την άλμη

    Ετοιμάζουμε την αλμη.
  2. Εκτέλεση

    Περνάμε το ψαρονέφρι από την άλμη για μισή ώρα, βγάζουμε, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε από τα νερά. Το τοποθετούμε σε σακούλα μαγειρέματος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε 100% και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 64°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Τέλος, το βγάζουμε από τη σακούλα και το τοποθετούμε σε παγωμένο μπάνιο
  3. Για το ratatouille

    Κόβουμε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τις πιπεριές (κόκκινη και πράσινη) σε καρέ. Ψιλοκόβουμε τα μισά φύλλα βασιλικού. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την τομάτα και το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 -40 λεπτά. Τέλος, περνάμε το φαγητό μας από θερμομπλέντερ και διατηρούμε σε ζεστό μέρος.

    Από τα λαχανικά που θα ετοιμάσουμε για τον ratatouille, θα κρατήσουμε μια μικρή ποσότητα για το τελείωμα του πιάτου.
  4. Για το τελείωμα του πιάτου

    Σοτάρουμε το ψαρονέφρι και στη συνέχεια το αρωματίζουμε με βούτυρο και θυμάρι. Περνάμε τα λαχανικά από τηγάνι και στήνουμε το πιάτο, προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα ratatouille, έπειτα το ψαρονέφρι και τέλος τα λαχανικά με τα φύλλα του βασιλικού.