Μπακαλιάρος Φούρνου με Χόρτα, Φρέσκα Μυρωδικά και Σταφίδες
Ένα γευστικό πιάτο με υπέροχα συστατικά για να καταπλήξετε τους πελάτες σας την 25η Μαρτίου!

Συστατικά
Μπακαλιάρος Φούρνου με Χόρτα, Φρέσκα Μυρωδικά και Σταφίδες
−
+
€18.15
Εκτέλεση
Μπακαλιάρος παστός και ξαρμυρισμένος
/kg
1.0 kg
0%
Χόρτα Εποχής
/γρ
1500.0 γρ
0%
Πράσο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
/τεμ.
7.0 τεμ.
0%
Μυρώνια
/γρ
0.0 γρ
0%
Καυκαλίθρες
/γρ
0.0 γρ
0%
Σταφίδες
/γρ
150.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Τομάτας 10kg
/γρ
200.0 γρ
0%

Ελαιόλαδο
/ml
80.0 ml
0%
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
5.0 γρ
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Λαχανικών σε Gel 800 gr
/γρ
15.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Μπακαλιάρος παστός και ξαρμυρισμένος 1.0 kg
-
Χόρτα Εποχής 1500.0 γρ
-
Πράσο 1.0 τεμ.
-
Φρέσκα Κρεμμυδάκια 7.0 τεμ.
-
Μυρώνια
-
Καυκαλίθρες
-
Σταφίδες 150.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 80.0 ml
-
Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο με κρύο νερό και τον κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους. Καθαρίζουμε και πλένουμε δυο χέρια τουλάχιστον τα χόρτα (επιλογής σας:σέσκουλα, σπανάκι, λάπαθα κ.λπ.), τα στραγγίζουμε και μετά τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών 15γρ σε 500ml νερό.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα χόρτα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και τον μισό ζωμό. Ρίχνουμε την πάπρικα και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού πρώτα προσθέσουμε τα μυρωδικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γαστρονόμ.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στριμώχνουμε ανάμεσα στα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ρίχνουμε τις σταφίδες (1/2 κούπα σταφίδες) από πάνω. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζωμό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.