Carpaccio Καραβίδας με κάρυ, μάνκο και πράσινο μήλο
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκιες καραβίδες, για τον απλό λόγο ότι τρώγονται ωμές. Επίσης μπορούμε να δουλέψουμε και με γαρίδες.

Συστατικά
Carpaccio Καραβίδας με κάρυ, μάνκο και πράσινο μήλο
−
+
€11600.0
Carpaccio
Καραβίδες φρέσκιες
/τεμ.
20.0 τεμ.
0%
Curry Cream Sauce
Κάρυ σε σκόνη
/γρ
8.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
1.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/mg
300.0 mg
0%
Hellmann's Βινεγκρέτ με Εσπεριδοειδή 1 lt
/ml
12.0 ml
0%

Γαρνιτούρα
1/4 ??????
/
0.0
0%
Πράσινο μήλο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Φύλλα από cress νεροκάρδαμου
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Φύλλα από cress βασιλικού
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Φύλλα από shiso purper
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
/
Carpaccio
-
Καραβίδες φρέσκιες 20.0 τεμ.
Curry Cream Sauce
-
Κάρυ σε σκόνη 8.0 γρ
-
Αλάτι 1.0 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 300.0 mg
Γαρνιτούρα
-
1/4 ??????
-
Πράσινο μήλο 1.0 τεμ.
-
Φύλλα από cress νεροκάρδαμου 2.0 τεμ.
-
Φύλλα από cress βασιλικού 2.0 τεμ.
-
Φύλλα από shiso purper 2.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Carpaccio
Πλένουμε τις καραβίδες. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε με προσοχή σε σακούλα vacuum και τις παγώνουμε. -
Curry Cream Sauce
Ανακατεύουμε το κάρυ με τη Hellmann's Vegan και τη vinaigrette και στη συνέχεια καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. -
Γαρνιτούρα
Καθαρίζουμε το μάνγκο και το πράσινο μήλο, στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. -
Παρουσίαση
Τοποθετούμε στο πιάτο μας ένα τσέρκι και βάζουμε στην κάτω επιφάνεια την cream sauce με το κάρυ. Στη συνέχεια, κόβουμε την καραβίδα σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από την sauce, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε με τους κύβους του μάνγκο και του πράσινου μήλου. Τελειώνουμε με τα διάφορα cress και με vinaigrette citrus.