Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για το κοτόπουλο

Για το ρύζι

  • Ρύζι μπασμάτι 120.0 γρ
  • Νερό 240.0 ml
  • Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Κάρδαμο 4.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κοτόπουλο

    Σε μια μέτρια χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε τα Nochicken Chunks σε ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια (μαύρες τρομπέτες), το σκόρδο και τη μουστάρδα. Μουλιάζουμε το σαφράν στο χυμό λεμονιού. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το σαφράν. Έπειτα, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 15’. Όταν δέσει η συνταγή, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και αφαιρούμε από τη φωτιά. 
  2. Για το ρύζι

    Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι και να ξεπλυθεί το περιττό άμυλο. Σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10’ μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 7’-8’. Με ένα πιρούνι σπάμε το ρύζι, ώστε να αφρατέψει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα Nochicken Chunks μαζί με μανιτάρια τρομπέτες δίπλα στο ρύζι.