Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τον ανανά

  • Ανανά 320.0 γρ
  • Κρεμμύδι 100.0 γρ
  • Πιπεριά jalapenos 20.0 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο 10.0 γρ
  • Μηλόξιδο 60.0 ml
  • Ελαιόλαδο 40.0 ml

Για το ψάρι

  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη) 3.0 γρ
  • Κρεμμύδι (σε σκόνη) 3.0 γρ
  • Ρίγανη 2.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2.0 γρ
  • Κύμινο 3.0 γρ
  • Πιπέρι καγιέν 32.0 γρ
  • Φιλέτο Ψαριού 450.0 γρ

Για το στήσιμο

  • Τορτίγιες καλαμποκιού 8.0 τεμ.
  • Φύλλα κόλιανδρο
  • Lime

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τον ανανά

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε καρέ. Καθαρίζουμε την πιπεριά jalapeno, το κρεμμύδι και τα κόβουμε ζουλιέν. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κόλιανδρου. Τοποθετούμε σε μπασίνα τον ανανά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε, σκεπάζουμε και διατηρούμε σε ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
  2. Για το ψάρι

    Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και έπειτα, αφού πρώτα στεγνώσουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με τη μαγιονέζα και το μείγμα των μπαχαρικών, σκεπάζουμε και διατηρούμε σε ψυγείο για μισή μέχρι 1 ώρα. Τέλος, ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  3. Για το στήσιμο

    Χρησιμοποιούμε τορτίγιες καλαμποκιού 12 cm. Περνάμε τις τορτίγιες λίγο από το γκριλ κι έπειτα τοποθετούμε πάνω το ψάρι και τη σαλάτα ανανά. Τελειώνουμε με πίκλα κρεμμυδιού, φρέσκο κόλιανδρο και λάδι κόλιανδρου μαζί με φέτες λάιμ κομμένο σε τέταρτα.