Menu

Συστατικά

+

Για τα ντολμαδάκια


Το καλοκαίρι είναι εδώ και δημιουργεί αυτό το ιδιαίτερο πιάτο, αποκλειστικά για μερακλήδες.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα ντολμαδάκια

    Ψιλοκόβουμε από μισό μάτσο μαϊντανό, μάραθο και δυόσμο. Βράζουμε το χταπόδι και τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι). Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το μισό ούζο, τη μισή τριμμένη τομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό των λεμονιών και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά να κρυώσει, να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να ανταλλάξουν τα αρώματα τους.

    Βγάζουμε τα αμπελόφυλλα και τα ξεπλένουμε καλά και προσεκτικά για να μην τα σπάσουμε. Τα γεμίζουμε τυλίγοντάς τα, όχι πολύ σφιχτά, σε μικρά ρολά με μία ή δύο κουταλιές από τη γέμιση, ανάλογα με το μέγεθος του φύλου. Κρατάμε τα κατεστραμμένα και τα στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας μας.Βάζουμε τα ντολμαδάκια μας μέσα στην κατσαρόλα σε στρώσεις προσεκτικά για να μην διαλυθούν και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, σάλτσα τομάτας, το μισό ούζο και το ζεστό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια.
  2. Για το μαγείρεμα & το σερβίρισμα

    Βάζουμε από πάνω το κλασσικό πιάτο με ένα βάρος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν τα πολλά υγρά. Τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με την ελαφριά σάλτσα τομάτας με τη γεύση του ούζου.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού