Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500.0 γρ
  • Ξηρή μαγιά 16.0 γρ
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Ζάχαρη (προαιρετικά) 3.0 γρ
  • Χλιαρό νερό 400.0 ml
  • Ελαιόλαδο 30.0 ml

Για την επικάλυψη


Μοιάζει αρκετά βαρύς συνδυασμός το λουκάνικο με προσούτο και τσίλι; Κι όμως δεν είναι! Μία εμπνευσμένη συνταγή για όσους αγαπούν τους «καυτούς» καυτερούς πειρασμούς.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Για την ζύμηΣε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 15-20 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Ραντίζουμε με το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος, τις σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για 1 ώρα, να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και την κάθε μπάλα ζύμης και τις ανοίγουμε μία μία πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή τον πλάστη. Στρώνουμε στα ταψιά, απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  2. Για την επικάλυψη

    Στο ζυμάρι μας τοποθετούμε την βάση τομάτας καλύπτοντας το 30% της πίτσας και το υπόλοιπο 70% της πίτσας το καλύπτουμε με την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το χωριάτικο λουκάνικο, τα κομμάτια από το προσούτο και ολοκληρώνουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις φέτες τομάτας. Ψήνουμε και σερβίρουμε την πίτσα με φρέσκια ρόκα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού