Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Γευστικό, νηστίσιμο χταπόδι με αγκινάρες και μάραθο, ένα πιάτο που μυρίζει άνοιξη!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μάραθα σε μεγάλα κομμάτια.
    Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το μάραθο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο, το μάτσο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και 400 ml ζωμό λαχανικών (15γρ. ζωμός σε 500ml νερό), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά́ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το μάραθο και τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά́, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό.Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού