Για τη σοκολατόπιτα χτυπάμε το Κέικ με γεύση σοκολάτας με το λάδι και το νερό στο μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ομογενοποιούμε. Πριν ψήσουμε, τοποθετούμε από πάνω λίγο νερό με το χέρι μας για να μη “σκάσει” και για να ψηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 160°C για 35’-40’.
Για τη γέμιση με σάλτσα σοκολατόπιτας βράζουμε το νερό, το γάλα, την κρέμα και το μέλι και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα αφού πρώτα τη λιώσουμε και ομογενοποιούμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο για να δέσει και περιχύνουμε.