Ζύμη για sablée
Υλικά
- 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 190 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. αβγά
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 60 γρ. αμύγδαλο πούδρα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και στο τέλος την πούδρα και το αλεύρι.
Τέλος, αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει.
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη Μους σοκολάτας με το νερό και χτυπάμε για 5’ στην 3 ταχύτητα του μίξερ.
0
€ 30,80
Κιβώτιο 1 x 5 Kg
Καραμέλα toffee
Υλικά
- 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 210 γρ. γλυκόζη
- 400 γρ. κρέμα
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. γλυκόζη
- 3 γρ. ανθός αλατιού
- 140 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια καραμέλα με τη ζάχαρη και τα 210 γρ. γλυκόζης.
Ζεσταίνουμε ξεχωριστά την κρέμα, το γάλα και την υπόλοιπη γλυκόζη και προσθέτουμε στη σκούρα καραμέλα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το βούτυρο, ενώ φροντίζουμε ώστε το μείγμα να πάει στους 105°C.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε με το μπίμερ.
Σχετικές Συνταγές
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις
Έχεις ήδη λογαριασμό;
Συνδέσου εδώ