Menu

Ανήκετε και εσείς στην κατηγορία αυτών που δεν κουράζονται ποτέ να παρακολουθούν τάσεις στησίματος φαγητού; Έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από στιλ στησίματος πιάτου που μας αρέσουν, κάποια είναι κλασικά, κάποια που έχουμε δει τάσεις τα τελευταία 1 ή 2 χρόνια.
1. Τεχνική: Τοπιογραφία

1. Τεχνική: Τοπιογραφία

Παίρνοντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική κήπων, αυτή η γραμμική διάταξη του φαγητού διατηρείται συνήθως χαμηλή και μακριά.

 

 

3. Τεχνική: Φαγητό πάνω σε οργανικά υλικά

3. Τεχνική: Φαγητό πάνω σε οργανικά υλικά

Η χρήση οργανικών υλικών όπως ξύλο, σχιστόλιθος και πέτρα, ως μέθοδος στησίματος προσδίδει στα πιάτα μια πιο ρουστίκ αίσθηση επιστροφής στη φύση.

5. Τεχνική: Το Σκανδιναβικό στιλ

5. Τεχνική: Το Σκανδιναβικό στιλ

Φτιάξτε λωρίδες ή μπουκιές από λαχανικά και διασκορπίστε βότανα σε ένα πιάτο για να γαρνίρετε για φαινομενικά ανεπιτήδευτο στιλ. Το «Gone Fishing» από τον Δανό Chef και στυλίστα φαγητού Mikkel Karstad είναι ένα καλό μέρος για να αναζητήσετε έμπνευση· ακολουθήστε Instagram.

7.Τεχνική: Μπάνιο

7.Τεχνική: Μπάνιο

Κάνετε μπάνιο το ψάρι σε ζωμό ή σάλτσα. Για παράδειγμα, αυτά τα τορτελίνι με σάλτσα οστρακοειδών, όστρακα με σικορέ, αφρό τρούφας, κατσικίσιο τυρί και γαρίδες.

2. Τεχνική:  Ελεύθερο σχήμα

2. Τεχνική: Ελεύθερο σχήμα

Όπως πολλοί σύγχρονοι πίνακες, το ελεύθερο στήσιμο φαγητού μπορεί να φαίνεται απερίσκεπτα διασκορπισμένο μέσα σε ένα πιάτο, αλλά κάθε πινελιά και τοποθέτηση φαγητού είναι προσεκτικά μελετημένη ώστε να δημιουργεί μια αφηρημένη αλλά ενδιαφέρουσα «ζωγραφική» στο πιάτο.

4. Τεχνική: Φουτουριστική

4. Τεχνική: Φουτουριστική

Χρησιμοποιώντας λεία υλικά όπως μέταλλο, γυαλί και ατσάλι, το φουτουριστικό στήσιμο πιάτου δημιουργεί την τελευταία λέξη και το φουτουριστικό στήσιμο όπως το παρακάτω παράδειγμα.

6. Τεχνική: Κρυφτό

6. Τεχνική: Κρυφτό

Η δημιουργία στρώσεων προσθέτει ένα στοιχείο παιχνιδιάρικης διάθεσης και έκπληξης στο πιάτο. Σκεφτείτε ένα φουσκωτό κράκερ ρυζιού να καλύπτει καβουρόψιχα, ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες να κρύβουν ένα νόστιμο λαβράκι ταρτάρ…

8. Τεχνική: Super Μπολ

8. Τεχνική: Super Μπολ

Το φαγητό σε μπολ είναι μια τεράστια τάση, με βιβλία μαγειρικής και εστιατόρια να συναγωνίζονται.

Δοκιμάστε ένα πιο κομψό και στιλάτο μπολ· χρησιμοποιείται για μικρότερα πιάτα, ως ορεκτικά ή επιδόρπια.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

Η επιλογή του πιάτου μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το φαγητό σας, λέει ο Νοτιοαφρικανός Chef Jack Coetzee. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη συμμετρία· δεν παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Και χρειάζεται να δημιουργείτε λίγο ύψος στο πιάτο σας. Ωστόσο εάν ξεκάθαρα επιλέγετε τη συμμετρία, τότε μπορείτε να τα καταφέρετε γιατί αυτός είναι ο σκοπός σας. Αλλά τα πιάτα όντως φαίνονται πολύ μέτρια αν προσπαθείτε να κάνετε κάτι και καταλήγετε με αυτό να δείχνει συμμετρικό. Δείτε κάποια αποσπάσματα του απο τα σεμινάρια που έχει κάνει για να έχετε και οπτική εξήγηση. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα που μοιράζεται σχετικά με τα διάφορα σχήματα πιάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δυνατότητές που προσφέρουν. 

Ορθογώνιο ή επίμηκες πιάτο

Ορθογώνιο ή επίμηκες πιάτο

Η χρήση ενός ορθογώνιου πιάτου είναι αποτελεσματική εάν έχετε πολλές μικρές γαρνιτούρες τις οποίες μπορείτε να βάλετε στριφογυριστά κατά μήκος του πιάτου, να το κάνετε να μοιάζει με κήπο. 

Τετράγωνο πιάτο

Τετράγωνο πιάτο

Αυτό δεν είναι το πιο εύκολο σχήμα για να δουλέψετε. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον Κανόνα των τρίτων, που είναι μία θεωρία η οποία υπαγορεύει πώς μία εικόνα (σε αυτή την περίπτωση το πιάτο σας) θα πρέπει να συγκροτείται για να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο αποτέλεσμα αισθητικά. Βασικά χωρίζετε το πιάτο σας σε ένα σύστημα πλέγματος από 9 κομμάτια και αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το κέντρο από μόνο του γιατί αυτό είναι το λεγόμενο κενό σημείο. Προσπαθήστε επίσης να μην χρησιμοποιείτε κανένα από τα σημεία στις γωνίες. 

Στρογγυλό πιάτο

Στρογγυλό πιάτο

Αυτά είναι τα πιάτα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Ο ίδιος κανόνας εφαρμόζεται για το σύστημα πλέγματος και σε αυτό το πιάτο, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για όλες τις κενές γωνίες. Προσπαθήστε να μην έχετε τίποτα στη μέση, εκτός εάν βρίσκεται σκόπιμα στη μέση. 

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού