Menu
ΠΟΝΤΟΙ

5 κόλπα για να κάνετε το υγιεινό …νόστιμο

Ολοένα και περισσότεροι πελάτες αναζητούν υγιεινές, φιλικές προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα γευστικές εναλλακτικές αντί για το κρέας. Και αυτό χωρίς να απαρνούνται τις πρωτεΐνες, την υφή, τη γεύση, την αίσθηση και την οσμή του κρέατος. Το καλό για εμάς που ειδικευόμαστε σε θέματα γαστρονομίας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν έμπνευση για γαστρονομικές δημιουργίες από τις εξόδους τους. Δοκιμάζουν στο εστιατόριο αυτό που αργότερα θα αποπειραθούν να φτιάξουν στο σπίτι. Ακολουθήστε ορισμένες συμβουλές για να ικανοποιήσετε και να πείσετε τους πελάτες σας μέσα από εξαιρετικές γευστικά δημιουργίες, χωρίς να χρειαστεί να λείψει σε κανέναν το κρέας, οι οποίες μάλιστα θα συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση του προϋπολογισμού σας.

1. Αναδείξτε τα λαχανικά ως απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού

Παρουσιάστε πιάτα με περισσότερα και πιο πολυδιάστατα λαχανικά. Οι μελιτζάνες, τα μανιτάρια portobello και πολλά είδη ριζωδών λαχανικών είναι χορταστικά και αρκετά ευέλικτα ώστε να σερβίρετε ολόκληρα ορεκτικά με αυτά ή ακόμα και να τα προσφέρετε ως κυρίως πιάτα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε το ακριβό κρέας και παράλληλα να εξοικονομήσετε χρήματα.

2. Αντικαταστήστε τις ζωικές πρωτεΐνες με φυτικές

Περιορίστε την ποσότητα κόκκινου κρέατος που χρησιμοποιείτε στα πιάτα του μενού σας και προσφέρετε εναλλακτικές με φυτικές πρωτεΐνες. Στην Αμερική, αυτό ονομάζεται «protein flip» (αντικατάσταση πρωτεϊνών). Ο στόχος είναι η πιο υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

3. Σερβίρετε superfoods

Εδώ και κάποια χρόνια όλοι οι δρόμοι φαίνεται να οδηγούν στα superfoods. Αξιοποιήστε τη δυναμική αυτής της τάσης και συμπεριλάβετε στις γαστρονομικές δημιουργίες σας κορυφαίες υγιεινές επιλογές, χρησιμοποιώντας κινόα, μύρτιλλα, λάχανο, σπόρους τσία, πράσινο τσάι, μπρόκολο, διάφορα είδη φασολιών και πολλά περισσότερα.

4. Πειραματιστείτε με συνδυασμούς

Δε χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα κρέατος για να δημιουργήσετε πιάτα με έντονη γεύση. Ένα μικρό κομμάτι σοταρισμένου τσορίθο συνδυαζόμενο, για παράδειγμα, με λαχανίδα αρκεί για να δημιουργήσετε ένα  σύγχρονο πιάτο που ξεχειλίζει από αρώματα.

5. Παρουσιάστε σωστά τα πιάτα σας

Μειώστε τις μερίδες και αναδείξτε τα υγιεινά συνοδευτικά. Αλλάξτε φιλοσοφία και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά γυάλινα σκεύη ή μπολ επάνω στο πιάτο.