Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Η εμφάνιση ενός πιάτου αναμφίβολα μετράει. Τα ασυνήθιστα χρώματα, οι υφές και οι μορφές δεν προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση μόνο στους γευστικούς κάλυκες, αλλά μια εντυπωσιακή εμφάνιση διεγείρει σε τεράστιο βαθμό και την αίσθηση της γεύσης.

Οι τομάτες σε μια νέα εντυπωσιακή εκδοχή

Οι τομάτες δε χρειάζεται πάντα να είναι κόκκινες και στρογγυλές. Υπάρχουν, επίσης, τομάτες σε κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, βιολετί, καφέ, μαύρο χρώμα, όπως επίσης και ποικίλες μορφές, όπως η μεγαλόκαρπη τομάτα ή η τομάτα Χαβάης (τύπου ανανά). Χρησιμοποιώντας τις τομάτες είδη είτε σε μια πολύχρωμη τάρτα τομάτας είτε ως πολύχρωμες πινελιές σε μια σαλάτα, η ποικιλία στα είδη της μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Τόσο απλό όσο και ιδιαίτερο: πολύχρωμο κουνουπίδι

Αυτό το πολύχρωμο ανθοφόρο λαχανικό υπάρχει από τη φύση σε ασυνήθιστα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο, λιλά και πορτοκαλί. Επειδή κατά το μαγείρεμα χάνει ελαφρώς το χρώμα του, είναι καλύτερο να το προετοιμάζετε στον ατμό ή με μια σταγόνα ξίδι.

Τα καρότα είναι πορτοκαλί...κίτρινα και βιολετί

Το καρότα μπορούν να εντυπωσιάσουν με τα διαφορετικά χρώματά τους όταν τοποθετούνται στα πιάτα. Τα βιολετί είναι ιδιαίτερα αρωματικά, με τη σάρκα τους να είναι κίτρινη, πολύ πιο γλυκιά και μαλακή από άλλα είδη. Επειδή κατά το μαγείρεμα χάνουν το χρώμα τους, είναι καλύτερο να σερβίρονται ωμά ή ψητά στο φούρνο. Τα κίτρινα καρότα, αντίθετα, είναι λιγότερο γλυκά και προσφέρονται καλύτερα για φαγητά κατσαρόλας.

Πατάτες που μπορούν να εντυπωσιάσουν

Η πατάτα είναι ένα λαχανικό που δε λείπει από καμία κουζίνα και με τα ασυνήθιστα χρώματά της μπορεί να χαρίσει μια πολύ όμορφη εμφάνιση σε κάθε πιάτο.

  • Βιτελότ: μπλε-μαύρη φλούδα, δυνατή γεύση που μοιάζει με ξηρούς καρπούς.
  • Μπλε πατάτα ποικιλίας St. Galler: μπλε φλούδα, λεπτεπίλεπτη, κρεμώδης γεύση.
  • Bleu de la Manche: μπλε-βιολετί φλούδα, εκλεπτυσμένη γεύση.
  • Salad Blue: σκούρα βιολετί φλούδα, ανάλαφρη γεύση που μοιάζει με ξηρούς καρπούς.

Τεύτλα σε εντυπωσιακά χρώματα

Τα γνωστά σε όλους μας παντζάρια εντυπωσιάζουν σε όλα τα πιάτα με το έντονο κόκκινο χρώμα τους. Αλλά και οι κίτρινοι, λευκοί και κόκκινοι-λευκοί συγγενείς τους με τα σγουρά φύλλα, όπως τα «Burpees Golden», «Blankoma» και «Chiogga» αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή όταν συνδυάζονται και μπαίνουν σε σαλάτες και άλλα πιάτα.

Σαλικόρνια – το σπαράγγι της θάλασσας

Το σπαράγγι της θάλασσας, επίσης γνωστό ως σαλικόρνα, έχει αλμυρή γεύση με ελαφρώς πιπεράτο άρωμα. Το φυτό περιέχει πολύ ιώδιο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία. Η σαλικόρνια μπορεί να ψηθεί ή να σοταριστεί και χρησιμοποιείται ως τραγανή σαλάτα ή συνοδευτικό σε οπτικά απολαυστικές γαστριμαργικές δημιουργίες.

Bimi - ένα λαχανικό της μόδας με ιδιαίτερη εμφάνιση

Το bimi μοιάζει με μπρόκολο διασταυρωμένο με σπαράγγι και έχει ακριβώς αυτή τη γεύση. Διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη, ήπια γεύση του και είναι μια διασταύρωση μπρόκολου και kai-lan που φύεται στην Ασία. Έχει πολλαπλές χρήσεις σε μια κουζίνα, ταιριάζει τέλεια σε πιάτα που προετοιμάζονται σε γουόκ και έχει πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μπρόκολο Ρομανέσκο σε μοναδικές συνθέσεις

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή του, ενώ η γεύση αποτελείται από ένα συνδυασμό κουνουπιδιού και μπρόκολου. Το μπρόκολο ρομανέσκο κάνει τρομερή εντύπωση εκ πρώτης όψεως, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Πρόκειται για ένα είδος που στη νότια Ευρώπη μαγειρεύεται όπως το κουνουπίδι, ενώ προσφέρεται ιδιαίτερα για σούπες, πιάτα ογκρατέν ή ως συνοδευτικό.