Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Από μια εξειδικευμένη επιλογή τρόπου ζωής, το να είσαι vegan πλέον είναι μια επιλογή με μεγάλη δημοτικότητα. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση απέναντι στις διαδικασίες σφαγής των ζώων και η κάλυψη του θέματος και των ωφελειών που προσφέρει στην υγεία μια διατροφή με λιγότερα ζωικά προϊόντα έχουν ωθήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να στραφούν στη vegan διατροφή.

Ωστόσο για τους επαγγελματίες Chefs, ένα vegan μενού θεωρείται τόσο πρόκληση όσο και οικονομικά αμφισβητήσιμο.

Οπότε, ποια είναι τελικά τα οφέλη και οι προκλήσεις της δημιουργίας ενός εξ ολοκλήρου vegan μενού; Αποφασίσαμε να το ερευνήσουμε.

Η vegan κοινότητα έχει φωνή

Προερχόμενοι από μια στενά δεμένη κοινότητα, οι vegans είναι πολύ καλοί στο να μαθαίνουν και να διαδίδουν πράγματα σχετικά με τις επιχειρήσεις τροφίμων που κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους. Ο Alastair Choat, ιδιοκτήτης των κορυφαίων vegetarian και vegan παμπ, Coach & Horses στο Λονδίνο, δήλωσε ότι σπάνια χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε προώθηση.

Alastair Choat: «Η παμπ τείνει να προωθεί μόνη της τον εαυτό της, καθώς οι άνθρωποι συνήθως επιστρέφουν σπίτι τους και γράφουν για το μέρος. Έχουμε άρθρα γραμμένα για εμάς σε περιοδικά. Εάν φτιάχνεις καλό vegan φαγητό, η κοινότητα σύντομα θα μάθει γι’ αυτό»

Τα συστατικά είναι άφθονα και αξίζουν τα λεφτά τους

Καθώς τα λαχανικά είναι ο πυρήνας οποιουδήποτε vegan μενού, τα περιθώρια κέρδους σας θα είναι υψηλά στη συντριπτική πλειοψηφία των πιάτων. Επιπλέον, τα λαχανικά εποχής μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ομοίως, το τόφου είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο και μπορεί να το αγοράσει κανείς σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και υφές.

Στο Coach & Horses, τα οικονομικά οφέλη ήταν προφανή, με τον Choat να αναφέρει:

«Το vegan φαγητό είναι πολύ οικονομικό κι έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μεγάλο περιθώριο κέρδους».

Να είστε προσεκτικοί με τα κρυμμένα ζωικά προϊόντα

Μια βασική πρόκληση όταν δημιουργείτε ένα vegan μενού είναι η ανάγκη να ελέγχετε σχολαστικά κάθε συστατικό για κρυμμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

«Τα άτομα που εργάζονται στην κουζίνα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Θυμηθείτε ότι οι vegans δεν καταναλώνουν τροφές όπως μέλι, μαγιονέζα, και σάλτσα Worcester, η οποία περιέχει αντζούγιες. Αν γίνει κάποιο λάθος μπορεί να δυσαρεστήσει τον πελάτη, ακόμα και να καταστρέψει τη φήμη σας».

Με σωστό προγραμματισμό, φαντασία, και προσοχή στη λεπτομέρεια, το εστιατόριό σας θα μπορούσε να γίνει hot στέκι για vegan καλοφαγάδες.