+

Για το αρνί

Για τον πουρέ κουνουπίδι

Για τους χουρμάδες

  • Νερό 50 ml
  • Ξύδι λευκού κρασιού 30 ml
  • Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 160 γρ
  1. Για το αρνί

    Αλατοπιπερώνουμε τις σπάλες και αλευρώνουμε και από τις δυο μεριές. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν κ τις τοποθετούμε στη σακούλα vacuum. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί. Εξατμίζουμε το κρασί στο 1/3 και προσθέτουμε τη σόγια, την teriyaki και την demi glace. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στη σακούλα μαζί με το αρνί κ το λεμονόχορτο. Ψήνουμε sous vide για 16 ώρες στους 76 βαθμούς. Αφαιρούμε από το water bath, αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας και κόβουμε σε μερίδες. Γλασσάρουμε τη σάλτσα, συμπληρώνουμε λεμόνι κ σερβίρουμε
  2. Για τον πουρέ κουνουπίδι

    Μπλανσάρουμε το κουνουπίδι ελαφρά, σ´ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το τραγανό κουνουπίδι. Ανακατεύουμε τον ζωμό με την σκόνη καρύδας και την ρίχνουμε μαζί με τα μπαχαρικά στο κουνουπίδι. Αφήνουμε να γλασσάρει και στο τέλος βάζουμε τους χουρμάδες.
  3. Για τους χουρμάδες

    Τους τοποθετούμε στους 60 βαθμούς μαζί με το ξύδι και το νερό, σκεπασμένους για 3 ώρες.