Αρνί με Spicy Teriyaki, Xουρμάδες και Kουνουπίδι
Αρνί με φρούτα και λαχανικά σε εξωτική έκδοση!

Συστατικά
Αρνί με Spicy Teriyaki, Xουρμάδες και Kουνουπίδι
−
+
€5539.5
Για το αρνί
Αρνίσιες σπάλες
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κρεμμύδι λευκό
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Καρότα
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κλωνάρια Σέλερι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Knorr Αφυδατωμένη Σάλτσα Ντέμι Γκλάς 1,2 kg
/γρ
425.0 γρ
0%

Knorr Σάλτσα Τεριγιάκι 1,23 lt
/γρ
75.0 γρ
0%

Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά 1 lt
/γρ
90.0 γρ
0%

Κλωνάρια λεμονόχορτο, σπασμένα
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Χυμός από λεμόνι
/ml
0.0 ml
0%
Κόκκινο κρασί
/ml
265.0 ml
0%
Για τον πουρέ κουνουπίδι
Κουνουπίδι
/γρ
600.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Λαχανικών σε Gel 800 gr
/γρ
210.0 γρ
0%

Σκελίδα σκόρδο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Αστεροειδής γλυκάνισος
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Πούδρα καρύδας
/γρ
40.0 γρ
0%
Βούτυρο
/γρ
30.0 γρ
0%
Για τους χουρμάδες
Νερό
/ml
50.0 ml
0%
Ξύδι λευκού κρασιού
/ml
30.0 ml
0%
Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
/γρ
160.0 γρ
0%
/
Για το αρνί
-
Αρνίσιες σπάλες 2.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι λευκό 1.0 τεμ.
-
Καρότα 2.0 τεμ.
-
Κλωνάρια Σέλερι 2.0 τεμ.
-
Κλωνάρια λεμονόχορτο, σπασμένα 2.0 τεμ.
-
Χυμός από λεμόνι
-
Κόκκινο κρασί 265.0 ml
Για τον πουρέ κουνουπίδι
-
Κουνουπίδι 600.0 γρ
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Σκελίδα σκόρδο 1.0 τεμ.
-
Αστεροειδής γλυκάνισος 1.0 τεμ.
-
Πούδρα καρύδας 40.0 γρ
-
Βούτυρο 30.0 γρ
Για τους χουρμάδες
-
Νερό 50.0 ml
-
Ξύδι λευκού κρασιού 30.0 ml
-
Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 160.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το αρνί
Αλατοπιπερώνουμε τις σπάλες και αλευρώνουμε και από τις δυο μεριές. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν κ τις τοποθετούμε στη σακούλα vacuum. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί. Εξατμίζουμε το κρασί στο 1/3 και προσθέτουμε τη σόγια, την teriyaki και την Ντέμι Γκλας. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στη σακούλα μαζί με το αρνί κ το λεμονόχορτο. Ψήνουμε sous vide για 16 ώρες στους 76 βαθμούς. Αφαιρούμε από το water bath, αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας και κόβουμε σε μερίδες. Γλασσάρουμε τη σάλτσα, συμπληρώνουμε λεμόνι κ σερβίρουμε -
Για τον πουρέ κουνουπίδι
Μπλανσάρουμε το κουνουπίδι ελαφρά, σ´ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το τραγανό κουνουπίδι. Ανακατεύουμε τον ζωμό με την σκόνη καρύδας και την ρίχνουμε μαζί με τα μπαχαρικά στο κουνουπίδι. Αφήνουμε να γλασσάρει και στο τέλος βάζουμε τους χουρμάδες. -
Για τους χουρμάδες
Τους τοποθετούμε στους 60 βαθμούς μαζί με το ξύδι και το νερό, σκεπασμένους για 3 ώρες.