
Σολομός
Ο σολομός είναι το ψάρι που περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από κάθε άλλο ψάρι. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωσή του ενισχύει τον εγκέφαλο, γιατί τα συγκεκριμένα ωμέγα-3 έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, βελτιωμένη συγκέντρωση και μνήμη, ενώ ενισχύουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, ενισχύοντας την καλή ποιότητα και εμφάνισή του.
Επίσης, συμβάλλουν στην διατήρηση υγειών μεμβρανών των κυττάρων και παίζουν ρόλο στην προστασία της κυτταρικής μεμβράνης όταν «δέχεται επιθέσεις» από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Άλλες μελέτες πάλι, έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη προστασία των ματιών από εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς και να μειώσουν τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας.
Σχετικά άρθρα
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις