Έχετε ανοίξει το πιο τέλειο φύλλο, έχετε φτιάξει την πιο ιδιαίτερη γέμιση και είστε έτοιμοι να βάλετε την πίτα σας στον φούρνο. Γιατί λοιπόν να μην την απογειώσετε βάζοντας την τελική πινελιά που θα είναι η διακόσμησή της; Έτσι η πίτα σας θα ξεχωρίσει και θα μαρτυράει το πόσο νόστιμη είναι, πολύ πριν την δοκιμάσουν οι πελάτες σας. Χρησιμοποιήστε ποτήρια, τσέρκια, κουπάτ, πιρούνια, πλεξούδες, άφθονη φαντασία και μερικές από τις ιδέες που ακολουθούν:

Βρείτε τον τέλειο συνοδό! 

Σκεφτείτε με τι θα συνοδεύατε μια αλμυρή πίτα. Μήπως με εκλεκτά τυριά ή αποξηραμένα γλυκά φρούτα; Ευκαιρία λοιπόν αυτά να γίνουν η «γιρλάντα» της πίτας σας. Τι θα πήγαινε στη γλυκιά πίτα σας;Σίγουρα ζαχαρόπαστα, αλλά και ζαχαρωμένα φρούτα και –γιατί όχι;- πολύχρωμα και πικάντικα μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς!

Μια σφραγίδα, παρακαλώ!

Θα χρειαστούμε μόνο ζύμη, χρώματα ζαχαροπλαστικής και κουπάτ! Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο ταιριάζει με την πίτα μας, το κόβουμε πολλές φορές και το κολλάμε διαδοχικά σαν σφραγίδα.

Δέστε την φιόγκο!

Τι χρειάζεστε; Έναν πραγματικό φιόγκο ή ένα στένσιλ σε σχήμα φιόγκου και εορταστικό πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη.

Μια πίτα από… χρυσάφι!

Ανακατεύουμε τα ασπράδια μας με λίγη καστανή ζάχαρη και αλείφουμε την πίτα μας. Ψήνουμε και ανακαλύπτουμε… την πιο χρυσή πίτα του κόσμου!

Ώρα για πλέξιμο!

Τρεις λωρίδες ζύμης αρκούν για να αρχίσουμε το πλέξιμο και να φτιάξουμε τις πλεξίδες που θα ομορφύνουν την πίτα μας!

Ζωγραφίζουμε με το πιρούνι μας!

Η πιο κλασική, αλλά εντυπωσιακή μέθοδος διακόσμησης. Πιέζουμε το πιρούνι μας και δημιουργούμε έργα τέχνης!