Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Μπακαλιάρος 1500.0 γρ
  • Μπίρα 100.0 γρ
  • Knorr Αφυδατωμένο Γάλα Καρύδας 1 Kg 10.0 ml
  • Αλεύρι 70% 120.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 1.0 tsp
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Νερό 85.0 ml
  • Ρεβίθια μαγειρεμένα 500.0 γρ
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο 10.0 γρ
  • Φύλλα βασιλικού 6.0 τεμ.
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 60.0 γρ
  • Τομάτες κονκασέ 500.0 γρ
  • Λάδι σκόρδου
  • Μηλόξιδο 30.0 ml
  • Καρότο 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.

Γιατί να ακολουθήσεις τη συνηθισμένη συνταγή μπακαλιάρου - σκορδαλιά; Είχες σκεφτεί πως ο συνδυασμός του μπακαλιάρου με μαρμελάδα τομάτας, τζίντζερ και σκορδαλιά ρεβιθιών μπορεί να είναι αριστουργηματικός; Αν όχι, τόλμησέ το!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Για τη μαρμελάδα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις έχει συμπυκνωθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τζίντζερ, το βασιλικό και τη σάλτσα τσίλι και αφήνουμε να κρυώσει. Για τη σκορδαλιά βάζουμε τα ρεβίθια, το ξίδι και το λάδι σκόρδου στο θερμομίξ μαζί με τα βρασμένα λαχανικά και χτυπάμε προσθέτοντας ζωμό από τα ρεβίθια και αλάτι. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τέλος, σε προθερμασμένη φριτέζα στους 170°C τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια περνώντας τον πρώτα από το κουρκούτι. Μόλις ροδίσει τον τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού