Η ανταμοιβή για ένα καταπληκτικό σάντουιτς είναι οι πιστοί πελάτες. Προσοχή όμως: Όσο πιο απλό είναι ένα πιάτο, τόσο μεγαλύτερη προσοχή απαιτεί. Κάντε το σάντουίτς σας αριστούργημα με τις συμβουλές και τα κόλπα που σας προτείνουμε.

Ανεβάστε τον πήχη για το σάντουίτς σας

Με το ψήσιμο το σάντουιτς γίνεται ζεστό και τραγανό. Μολονότι είναι μια βασική δεξιότητα της μαγειρικής, το καλό ψήσιμο απαιτεί προσοχή.

Το τέλειο ψήσιμο για σάντουιτς δίνει χρυσαφένιο χρώμα, τραγανή υφή με μαλακό εσωτερικό ενώ το σάντουιτς παραμένει ζεστό στο σερβίρισμα. Ορισμένες συμβουλές για να κάνετε τέλεια σάντουιτς:

  • Κόψτε το ψωμί σας σε αρκετά χοντρές φέτες. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα την τραγανή επιφάνεια και το μαλακό εσωτερικό. Το πάχος που έχουν οι φέτες του ψωμιού εξαρτώνται και από το ψωμί σας. Τα πιο βαριά ψωμιά θα πρέπει να κόβονται σε πιο λεπτές φέτες σε σχέση με τα πιο αφράτα ψωμιά. 
  • Για να πετύχετε ωραία κρούστα και μαλακό εσωτερικό, ψήστε το ψωμί σας σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 2,5-4 λεπτά και μόνο από τη μία πλευρά. 
  • Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικοί τύποι ψωμιού χρειάζονται διαφορετικό ψήσιμο. Το μαλακό μπριός δεν θέλει υψηλή θερμοκρασία, ενώ τα πιο βαριά ολικής άλεσης ψωμιά την αντέχουν. 
  • Για να μην καεί το τοστ σας, αλείψτε το με μαγιονέζα. Η μαγιονέζα καίγεται σε υψηλότερη θερμοκρασία από ό,τι το βούτυρο και θα κάνει το τοστ σας τραγανό, θυμίζοντάς σας το γαλλικό τοστ. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή δίνει μια λίγο όξινη γεύση.

Μετατρέψτε τα περισσεύματα σε γέμιση, άλειμμα ή τουρσί

Με τα περισσεύματα συχνά γίνονται τα καλύτερα και πιο δημιουργικά σάντουιτς.

 

Ορισμένες ιδέες για να εμπνευστείτε:

  • Τα περισσεύματα από μοσχαρίσιο ψητό κατσαρόλας είναι η τέλεια γέμιση για μια τραγανή τσιαπάτα. Ψήστε τις ντομάτες που έχουν περισσέψει και προσθέστε λίγο τυρί ρικότα με ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι για να δώσετε μια ιταλική πινελιά. 
  • Αμυλούχα λαχανικά όπως το παντζάρι, το κολοκυθάκι ή το καρότο μπορούν να μετατραπούν σε ένα αρωματικό άλειμμα. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά σε βούτυρο και πολτοποιήστε τα μαζί με περισσεύματα λαχανικών για να δημιουργήσετε μια γευστική σάλτσα. Ένα άλειμμα παντζαριού είναι εξαιρετικό σε σάντουιτς με καπνιστό ψάρι, όπως ο σολομός ή η πέστροφα, με μαγιονέζα με χρένο και ξινόμηλα κομμένα σε ζουλιέν. 
  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα περισσεύματα λαχανικών όπως αγγούρι, καρότα, ραπανάκια, κουνουπίδι ή κόκκινο λάχανο και φτιάξτε ένα τουρσί, τέλειο για σάντουιτς με λιπαρό χοιρινό κρέας (χοιρινή κοιλιά).