Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • χοιρινή κοιλιά με το δέρμα 1500.0 γρ
  • Αλάτι 180.0 γρ
  • Ζάχαρη 60.0 γρ
  • Νερό 2.0 l
  • Κρεμμυδάκια εσαλότ, βρασμένα και κομμένα στη μέση 180.0 γρ
  • Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά 1 lt 20.0 ml
  • Καστανή ζάχαρη 20.0 γρ
  • Λευκό μπαλσάμικο 20.0 γρ
  • Πετιμέζι 70.0 γρ
  • Χυμός ξινόμηλου 150.0 ml
  • Μηλόξιδο 40.0 ml
  • Μαραθόσπορος
  • Κόκκους Πιπέρι
  • Φάβα 300.0 γρ
  • Καρότο
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Σέλερι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50.0 ml

Σέρβιρε την πανσέτα, όπως ποτέ ξανά!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε το νερό μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και μόλις διαλυθούν βάζουμε μέσα την πανσέτα και την αφήνουμε για 12 ώρες.

    Έπειτα τη στεγνώνουμε και την τοποθετούμε σε σακούλες vacuum. Κλείνουμε μέχρι το τέρμα και ψήνουμε για 13 ώρες στους 82°C. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τις σακούλες και τις αφήνουμε για 15’ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να τις βάλουμε στη συνέχεια σε πάγο και νερό. Για τη σάλτσα εξατμίζουμε το χυμό μήλου σε μια κατσαρόλα, ώστε να μείνει το 1/3, ρίχνουμε το μηλόξιδο και εξατμίζουμε ξανά για να μείνει και πάλι το 1/3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να συμπυκνωθούν. Για τη φάβα βράζουμε τη φάβα μαζί με τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει και γίνει ελαφρύς χυλός, τη ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά προσθέτοντας 50 ml ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας.

    Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια φτιάχνουμε μια ελαφριά καραμέλα σε ένα τηγανάκι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφήνουμε για περίπου 20’’ και σβήνουμε με το ξίδι. Έπειτα προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι, σόγια και λαχανικά. Γλασάρουμε και αφαιρούμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού