+

Εκτέλεση

  • Μανιτάρια λευκά, κομμένα σε τέταρτα 500 γρ
  • Γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους 700 γρ
  • Κουνουπίδι 500 γρ
  • Αμύγδαλα ψημένα, αλατισμένα 120 γρ
  • Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 10 τεμ.
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 1 τεμ.
  • 1/2 Μάτσο φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • Ζάχαρη μαύρη 50 γρ
  • Fish sauce 30 γρ
  • Νερό 100 ml
  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε τα λαχανικά ξεχωριστά ανά είδος και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί.

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια μπασίνα και τα ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός βγοδάρτη.

    Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ταψί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210℃ για περίπου 8’.

    Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τα φύλλα του φρέσκου κόλιανδρου και τις φέτες της πιπεριάς.