Menu
+

Για το αρνάκι

  • Αρνίσιο μπούτι 4.0 kg
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κύμινο 10.0 γρ
  • Πορτοκάλι 2.0 τεμ.
  • Τοματίνια 200.0 γρ
  • Kεφάλι σκόρδο 1.0 τεμ.
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 12.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο

Για το dressing & τη σάλτσα

  • Βούτυρο
  1. Για το αρνάκι

    Ξεκινάμε καρυκεύοντας το αρνάκι μας με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον χυμό πορτοκάλι (πρώτα με τη βοήθεια ενός πίλερ κόβουμε το εξωτερικό μέρος από το πορτοκάλι).

    Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ταψί τα ντοματίνια, τα καθαρισμένα σκόρδα, το θυμάρι, τη φλούδα από το πορτοκάλι (αφού πρώτα την έχουμε κόψει ζουλιέν), καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με τον ζωμό.

    Τοποθετούμε και το αρνί και ψήνουμε μέχρι να πάρουμε θερμοκρασία στο κέντρο 80 βαθμούς. Έπειτα ξεκουράζουμε το αρνί για 10 λεπτά.

  2. Για το dressing & τη σάλτσα

    Για να φτιάξουμε το dressing, ομογενοποιούμε τη μαγιονέζα με το ψημένο σκόρδο (αφού πρώτα το έχουμε πολτοποιήσει).

    Για την σάλτσα παίρνουμε τα υγρά με τη φλούδα του πορτοκαλιού και την demi glace, δίνουμε μια βράση και το αφήνουμε να γλασάρει. Τέλος, δένουμε με βούτυρο.