+

Για τη σαλάτα

  • Σπανάκι, καθαρισμένο 300 γρ
  • Μανιτάρια πλευρώτους σχάρας 200 γρ
  • Ταλαγάνι σχάρας 200 γρ
  • Προσούτο τραγανό 40 γρ
  • Τομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες 220 γρ

Για το ταλαγάνι σχάρας

  • Ταλαγάνι 160 γρ
  • Ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ βασιλικού

Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

  1. Για τη σαλάτα

    Αναμιγνύουμε όσο πιο ανάλαφρα γίνεται όλα τα υλικά, εκτός από το ταλαγάνι.
  2. Για το ταλαγάνι σχάρας

    Λαδώνουμε το ταλαγάνι και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να σχηματίσει ελαφριά κρούστα. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

    Το ταλαγάνι θα πρέπει να έχει ωραία κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά. Κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση.

  3. Για τη βινεγκρέτ βασιλικού

    Αναμιγνύουμε και τα δύο υλικά μαζί.
  4. Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα και ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.

    Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καυτή σχάρα και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

+