Κοτόπουλο με Κόκκινο Κάρυ
Αρωματικό, πολύχρωμο και πικάντικο - αυτό το κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ είναι όλα όσα θα περίμενες από ένα αυθεντικό Ταϊλανδέζικο πιάτο!

Συστατικά
Για το Kοτόπουλο
-
Σπορέλαιο 60 γρ
-
Νερό 1300 ml
-
Μπούτι κοτόπουλο 1400 γρ
-
Τοματίνια 400 γρ
-
Κόκκινα σταφύλια 100 γρ
-
Φύλλα Kaffir, τοποθετημένα στη μέση, διπλωμένα και μέσα στο κάρυ 6 τεμ.
-
Πράσινα Μελιτζανάκια 100 γρ
-
Ανανά 200 γρ
-
Ζάχαρη καρύδας 35 γρ
Για το γαρνίρισμα
-
Κόλιανδρος
-
Κόκκινη Πιπεριά
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Kοτόπουλο
Ανακατεύουμε το λάδι και το κόκκινο κάρυ σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί. Ρίχνουμε το αφυδατωμένο γάλα καρύδας και το νερό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τοματίνια, τα κομμάτια ανανά και τα 6 φύλλα lime. Το αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας. Καρυκεύουμε με ζάχαρη καρύδας και Yγρό Ζωμό Τελειώματος Οστροκοειδών. Ρίχνουμε μέσα τα σταφύλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. -
Για το γαρνίρισμα
Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και κομματάκια από κόκκινη πιπεριά. Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό.