Menu
+

Εκτέλεση

  • Μπακαλιάρος 1500 γρ
  • Μπύρα 100 γρ
  • Αλεύρι 70% 120 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 1 tsp
  • Αλάτι 5 γρ
  • Νερό 85 ml
  • Ρεβίθια μαγειρεμένα 500 γρ
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο 10 γρ
  • Φύλλα βασιλικού 6 τεμ.
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 60 γρ
  • Τομάτες κονκασέ 500 γρ
  • Λάδι σκόρδου
  • Μηλόξιδο 30 ml
  • Καρότο 1 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  1. Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

    Για τη μαρμελάδα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις έχει συμπυκνωθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τζίντζερ, τον βασιλικό και την πάστα τσίλι και αφήνουμε να κρυώσει.

    Για τη σκορδαλιά βάζουμε τα ρεβίθια, το ξίδι και το λάδι σκόρδου στο θερμομίξ μαζί με τα βρασμένα λαχανικά και χτυπάμε προσθέτοντας ζωμό από τα ρεβίθια και αλάτι. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    Τέλος, σε προθερμασμένη φριτέζα στους 170°C τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια περνώντας τον πρώτα από το κουρκούτι. Μόλις ροδίσει τον τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.