Πάστα Καραμέλας με Passion fruit
Ανάλαφρο, ιδιαίτερο γλυκό που συνδυάζει άψογα τα passion fruits με την καραμέλα.

Συστατικά
Για το παντεσπάνι τόμπος
-
Αυγά 600 γρ
-
Νερό 250 ml
-
Ηλιέλαιο 50 ml
Για το σιρόπι βερίκοκο
-
Ζάχαρη κρυσταλλική 120 γρ
-
Χυμός βερίκοκο 250 γρ
Για το Confit βερίκοκο
-
Πουρέ passion fruit 100 γρ
-
Βερίκοκο πουρέ 140 γρ
-
Γλυκόζη 40 γρ
-
Ζάχαρη 50 γρ
-
Φρέσκια βανίλια 2 τεμ.
-
Πηκτίνη 5 γρ
-
Χυμός λεμονιού 25 γρ
-
Ζάχαρη κρυσταλλική 15 γρ
Για τη Μους βανίλιας
-
Carte D' Or Buffet Μους με γεύση Βανίλια 10 kg 100 γρ
-
Χυμός λεμονιού
-
Νερό 175 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το παντεσπάνι τόμπος
Χτυπάμε τα υλικά στην 3 ταχύτητα για 5 λεπτά. Στρώνουμε σε λεπτό φύλλο σε silpat και ψήνουμε στους 180 για 8 λεπτά -
Για το σιρόπι βερίκοκο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βερίκοκο, ζεσταίνοντας λίγο το χυμό βερίκοκου και διαλύοντας σε αυτό τη ζάχαρη. -
Για το Confit βερίκοκο
Ζεσταίνουμε τον πουρέ βερίκοκο με τον πουρέ passion fruit, τη γλυκόζη, το ένα μέρος ζάχαρης και τη φρέσκια βανίλια.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε ξεχωριστά την πηκτίνη με το υπόλοιπο της ζάχαρης και το τοποθετούμε στο παραπάνω μίγμα μέχρι να βράσει για 2 λεπτά περίπου.
-
Για τη Μους βανίλιας
Χτυπάμε στην τρίτη ταχύτητα τα υλικά μας, για πέντε λεπτά και στο τέλος βάζουμε το σιρόπι της CarteD' Or.