Menu
+

Για το παντεσπάνι τόμπος

Για το σιρόπι βερίκοκο

  • Ζάχαρη κρυσταλλική 120.0 γρ
  • Χυμός βερίκοκο 250.0 γρ

Για το Confit βερίκοκο

  • Πουρέ passion fruit 100.0 γρ
  • Βερίκοκο πουρέ 140.0 γρ
  • Γλυκόζη 40.0 γρ
  • Ζάχαρη 50.0 γρ
  • Φρέσκια βανίλια 2.0 τεμ.
  • Πηκτίνη 5.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 25.0 γρ
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 15.0 γρ

Για τη Μους βανίλιας

  • Carte D' Or Buffet Μους με γεύση Βανίλια 10 kg 100.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού
  • Νερό 175.0 ml
  1. Για το παντεσπάνι τόμπος

    Χτυπάμε τα υλικά στην 3 ταχύτητα για 5 λεπτά. Στρώνουμε σε λεπτό φύλλο σε silpat και ψήνουμε στους 180 για 8 λεπτά
  2. Για το σιρόπι βερίκοκο

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βερίκοκο, ζεσταίνοντας λίγο το χυμό βερίκοκου και διαλύοντας σε αυτό τη ζάχαρη.
  3. Για το Confit βερίκοκο

    Ζεσταίνουμε τον πουρέ βερίκοκο με τον πουρέ passion fruit, τη γλυκόζη, το ένα μέρος ζάχαρης και τη φρέσκια βανίλια.

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε ξεχωριστά την πηκτίνη με το υπόλοιπο της ζάχαρης και το τοποθετούμε στο παραπάνω μίγμα μέχρι να βράσει για 2 λεπτά περίπου.

  4. Για τη Μους βανίλιας

    Χτυπάμε στην τρίτη ταχύτητα τα υλικά μας, για πέντε λεπτά και στο τέλος βάζουμε το σιρόπι της CarteD' Or.